Onderwijstraineeship

logo

Event

DE LERAREN VAN NU

Eindevent het OnderwijsTraineeship en Eerst De Klas

Datum: 28 juni 14.30 – 19.00 uur
Locatie: De Fabrique (De Perserij), Westkanaaldijk 7 te Utrecht
Aanmelden: via deze link

Kom op 28 juni 2018 naar het event De leraren van nu. Hét eindevent van het OnderwijsTraineeship (OTS) en Eerst De Klas (EDK). Blik met ons terug op de programma’s. Laat je inspireren door alumni, betrokken scholen en bedrijven. En laten we samen kijken naar nieuwe routes tot het docentschap. Voor de allerlaatste keer komen wij samen, wees erbij!

Opening

Onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar gaan we met de founding fathers van EDK en OTS – Beatrice Boots (PBT), Hans Dijkman (Philips) en Sjoerd Slagter (voormalig voorzitter VO-raad) – terug naar de energie van het begin. Hoe is het allemaal begonnen en zijn we een stap verder gekomen?

Inspireren & leren

Na de aftrap steken we tussen 15.30 – 17.40 uur allemaal de handen uit de mouwen. In een gevarieerd en prikkelend programma kun je de rijkdom van EDK en OTS ervaren. Ga in gesprek met verschillende hybride docenten en de heren van expertisecentrum Hybride Docent. Kom te weten waartoe jullie EDK kennis heeft geleid bij Siemens en hoe dit zijn weg heeft weten te vinden naar de scholen. Het Joke Smit College, al jaren vaste afnemer van vele EDK- en OTS-trainees, vertelt hoe zij nu zelf een traineeship hebben opgezet en hoe dit uitpakt. Verschillende OTS’ers laten hun expertise zien in korte workshops. Ga in discussie over actuele onderwijsthema’s in het over de streep-debat.

Even bijkomen van alle indrukken, inspiratie en belevenissen? Strijk dan neer op de onderwijsmarkt en bekijk de vele gezichten van EDK en OTS op de Wall of Fame, laat je onderwijsdroom visueel worden bij de droomfabriek, neem plaats op de vacaturebank en bespreek nieuwe loopbaankansen of struin langs de verschillende stands voor meer verhalen en inzichten.

Je kunt ter plekke kiezen hoe jij je het onderdeel Inspireren & Leren invult. 

Afsluiting

We blikken kort terug op deze dag om vervolgens met een mooie voordracht van EDK’er Boy Vissers in stijl te eindigen. Ook verrassen we jullie met een leuk aandenken aan EDK en OTS. Dan gaat de bar open en wordt er een lekker hapje geserveerd: laten we met elkaar borrelen, napraten en mooie plannen voor de toekomst maken.

Event in het kort

14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 15.30 uur Opening met een panelgesprek founding fathers
15.30 – 17.40 uur Inspireren en leren met workshops, presentaties en een debat
17.40 – 18.00 uur Afsluiting met een column en een leuk aandenken
18.00 – 19.00 uur Borrel met heerlijke hapjes en drankjes

Meld je aan voor De leraren van nu via dit formulier!