Onderwijstraineeship

logo

Verdiepingsprogramma

Als onderwijstrainee kies je voor meer dan lesgeven alleen. In dit leer-werktraject wordt het docentschap gecombineerd met een experttaak binnen of buiten de school. Je wordt opgeleid tot eerstegraads docent met een analytische en open-minded houding en kennis van de actuele ontwikkelingen op onderwijsgebied. Daarnaast ontwikkel je je verder in gebieden die het onderwijs raken. Je maakt kennis met verschillende onderwerpen en kiest uiteindelijk een verdieping die aansluit bij jouw interesses en talenten. In het verdiepingsprogramma wordt samengewerkt met organisaties buiten de school.

Expertise kun je ontwikkelen op een van de volgende onderwerpen:

 1.  Curriculumdesign
  Je leert op een systematische en verantwoorde manier onderwijs ontwerpen, evalueren en bijstellen. Je ontwikkelt onderwijs dat past binnen de leerlijn en aansluit bij de visie van de school, waarbij je oog hebt voor detail maar ook zicht houdt op het geheel. 

 2. Toetsontwikkeling
  Je leert toetsen ontwikkelen die voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden en draagt bij aan het toetsbeleid van de school. Door je te verdiepen in dit onderwerp kom je te weten hoe je toetsen ontwikkelt die betrouwbaar en valide zijn en die gericht zijn op de volle breedte aan kennis, vaardigheden en competenties waaraan leerlingen moeten voldoen

 3. Personalized Learning
  In veel klassen zijn de verschillen tussen kinderen groot. In deze specialisatie leer je wat goede manieren zijn om het beste uit alle leerlingen te halen. Hoe kunnen we recht doen aan individuele onderwijsbehoeften en kwaliteiten en tegelijkertijd goed klassenmanagement vasthouden? Je krijgt verschillende methoden en theorieën aangereikt om hier goed mee om te gaan.

 4. Verandermanagement
  Door je te richten op verandermanagement ontwikkel je een voor scholen belangrijke deskundigheid op het gebied van het realiseren van vernieuwingen in de school. Je ontwikkelt  kennis over en doet ervaring op met verschillende aanpakken voor succesvolle innovaties en leert deze op een goede manier door te voeren in de school.

test