Onderwijstraineeship

logo

Uitnodiging evenement Joke Smit College

Uitgelicht op: 14-11-2017 om 10:16 in: Overig
Uitnodiging evenement Joke Smit College

Op 24 november vanaf 15:00 uur wordt er op het Joke Smit College een evenement georganiseerd over diversiteit en emancipatie. Het evenement wordt georganiseerd naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van een essay dat Joke Smit publiceerde waarin vergelijkbare thema's aan bod kwamen. Tijdens het evenement richten ze zich op verschillende 'groepen' in de samenleving (bijv. immigranten, vrouwen en mannen, de LGBT-gemeenschap etc.).

Het evenement wordt ingeleid door oud-minister Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur Hedy d’Ancona. Vervolgens zal Marja Vuijsje (schrijver) ingaan op de veranderende positie van de vrouw door de jaren heen.

De theatervoorstelling Homonologen wordt opgevoerd. Deze voorstelling gaat over jong en verliefd zijn en is speciaal gericht op middelbare scholieren. Daarnaast zijn er diverse leerlingen die zich de afgelopen weken in verschillende thema’s rondom diversiteit en emancipatie hebben verdiept voor hun profielwerkstuk. Zij zullen bevindingen op deze dag presenteren.

Aan het einde van het programma zal er onder leiding van muzikant Jonas Bisquert muziek worden gemaakt door asielzoekers. Zij zullen gedurende de dag ook verhalen met het publiek delen. Ook voert een Syrische leerling van de school met haar dansgroep een Syrische dansvoorstelling uit. De dag wordt afgesloten door een gedicht van rapper en stadsdichter Atta de Tolk. 

Wil je er bij zijn?
(Oud-)OTS’ers en EDK’ers (en andere geïnteresseerden) kunnen zich voor 22 november gratis aanmelden door een mail te sturen naar infojokesmitcollege@rocva.nl.


Bekijk voor meer informatie het promofilmpje:

 

Praktische informatie:

Tijd: 15:00 - 19:30 uur
Kosten: gratis
Locatie: Joke Smit College Amsterdam (Reijnier Vinkeleskade 62, Amsterdam)
Aanmelden (voor 22 november): infojokesmitcollege@rocva.nl
Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/1866894480290760/ 

Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar: infojokesmitcollege@rocva.nl.